De mens blijft mijn meest boeiende onderwerp. Bij zowel het schilderen als het boetseren zoek ik naar het wezenlijke van juist deze man of vrouw.

uit 2000 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

In Brons

2018

Keramisch schaaldeel van vrouwentors in een bronzen frame. Is te plaatsen op granieten sokkel (100 cm) of op kleinere steen.

Trots

2018

Bronzen torso van zwangere vrouw. De zelfbewuste trots wordt geaccentueerd door slechts die delen weer te geven, die voor haar nu zo belangrijk zijn. Op de sokkel (100cm) is aan weerszijde haar silhouet aangebracht.

Samen Eén

2017

                                Drie schaaldelen van één vrouwen-tors, geplaatst op een marmeren bol. Deze manier van werken levert voor mij een interessant beeld op. Het patine is zeer gevarieerd. De maten zijn inclusief de bol.

Najade

2015

In dit beeld weerspiegelen zich mijn beide fascinaties, de mens en de zee. Een zeenimf die een scheepswrak vindt. De afmetingen betreffen alleen het brons. De "zee" van glas 80 x 38 cm is een samenwerking met Ben Vollenberg.

Veranderend Vrouwbeeld

2015

                                                             Hoe ziet de ideale vrouw eruit? In alle tijden is het vrouwbeeld aan veranderingen onderhevig geweest, ook nu staat het weer in de steigers. (maten incl. sokkel)

Grote Vuurvlinder

2013

Dit beeld, met twee dunne bronzen schaaldelen van een vrouwentors, roept associaties op aan een vlinder. De vurigheid wordt gevonden in de kleurkeuze van het patine.

Waar zeven dromen wonen

2013

   Bronzen reliëfs geven de delen van een vrouwentorso weer (26 cm); ze zijn opgenomen in een huis van kunststof (40 cm). Dit geheel is (voorzichtig!) kantelbaar en kan daardoor een wisselend beeld bieden. Rvs sokkel met glasplaat is 105 cm hoog.

Madeleine

2011

De inspiratie van dit bronzen beeld van een vrouw vond ik in een theater in Frankrijk. Een combinatie van elegantie en rust, in een toch wel actieve houding. De open  weergave, in was geboetseerd, laat de mogelijkheden van het brons goed tot hun recht komen. De maten betreffen alleen het bronzen deel.  

Sama

2009

Vrouwen-tors in brons, samengesteld uit twee dunne delen, die elkaar deels overlappen.

Jiri

2007

Dit is een voorbeeld van de grote mogelijkheden van brons. De sterkte van het materiaal is hier uitgebuit: Ondanks het gebrek aan stoel of kruk 'zit' de man, hoewel het beeld steunt op de voet van het gestrekte been.  

Jojosé

2008

Deze tors lijkt te zweven, zo licht en luchtig ziet de open structuur eruit. Het beeld is opgebouwd uit zeven, elkaar hier en daar overlappende, delen en wordt gedragen door spijlen 1.10 meter hoog.

Fleur

2000

Dit al wat oudere keramische beeld is nog steeds een van mijn favoriete werken. De rust en ingetogenheid van de vrouw komt door het bijzondere glazuur nog meer tot zijn recht.

Marjan

2009

Keramisch portret, geglazuurd