Varen op getijdenwater leidt tot bezoek aan onbekende havens, ontmoetingen met scheepswrakken, bouwvallige steigers, vissershutjes e.d.; ongelooflijk inspirerend.

uit 2004 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

groot keramisch wrak

2017

Mijn fascinatie voor scheepswrakken is hier tot uitdrukking gekomen in een groot werk, dat door het gebruik van keramiek nog meer kwetsbaarheid toont.

Lieve Loden Last

2017

Dit beeld symboliseert de loodzware tocht naar de eeuwigheid en het verlangen toch met de aarde verbonden te blijven.

Bodrum

2015

Een zeiltocht langs de Turkse zuidkust inspireerde tot dit beeld van een scheepswrak.
 

Bevlogen

2013

Als in een symbiose; het wrak dat zich beschermd voelt door de aalscholver en de vogel die een fijne plek vindt om de vleugels te drogen.  Brons

Wrak met Vrienden

2012

Dit scheepswrak, in brons, voelt zich behaaglijk bij het bezoek van de aalscholvers.

Dubbel Wrak

2012

      Deze twee  tegen elkaar leunende scheepswrakken in brons zijn voornemens om samen nog veel ouder te worden.

Oditwani

2007

Dit bronzen vissersdorpje is uit pure fantasie ontstaan. Toch zijn er veel mensen die het menen te herkennen van reizen of foto's van over de hele wereld.

2x Wrakje met emaille

2011

Twee voorbeelden van bronzen wrakjes met emaille, uit een serie met ook andere maten en kleuren.

Kleine steiger

2004

Ontmoetingen met de bouwvallige steigers blijven verrassen. Het is uitgevoerd in gespleten hout en daarna in brons gegoten.

Keramisch wrak

2005

Camaret, een havenplaatsje in Bretagne, waar de houten vissersschepen op het strand liggen te vergaan, inspireerde tot het maken van wrakken.

Vitlycke

2008

Dit bronzen frame-van-een-boot is geïnspireerd op oeroude rotsgraveringen bij het zweedse Tanum, de voorloper van de vikingboot. Op sokkel met vijf rvs spijlen en stenen blad.

De Droom van een Wrak

2012

Soms droomt het wrak uit de Brabantse Biesbosch van de tijden dat ze nog voer op eb en vloed. Door de vloed lijken de wrakdelen te worden opgetild, er komt beweging in de restanten. Het wrak hervindt min of meer de oude vorm en maakt weer de bewegingen van een varend schip. Maar de vloed en de droom blijven niet duren en bij eb wakker geworden ligt alles weer op het vaste eigen plekje. Zie ook de informatie-pagina op deze website en de video http://vimeo.com/33811967